‘Perangai Macam Sampah, Dapat Betina Pun Macam Sampah!’ Chef Wan Mengamuk di Instagram?

 

Tiada ayah yang ingin melihat anak gadisnya merana disebabkan oleh manusia yang bergelar bekas suami.

Kerana tidak tahan melihat perangai melampau bekas menantunya, Salahuddin Ghaffar atau Gavin Edward O’lunaigh, chef selebriti popular, Datuk Redzuawan Ismail meluahkan rasa berang di laman Instagram miliknya.

Chef Wan bertindak memuat naik gambar wanita yang ditangkap khalwat bersama bekas menantunya itu serta mendedahkan cerita sebenar mengenai perkara tersebut.


” Inilah perempuan yang mempunyai hubungan sulit dengan bekas menantu saya sementara jantan itu masih berkahwin dengan anak saya.

“Jantan itu juga mengaku pada anak saya bahawa dia tidak mempercayai Islam serta tidak percaya kewujudan agama.

“After my daughter is out and she in…Senang kan? Sudah kena tangkap berkhalwat pagi-pagi buta di bawa ke balai and maid Filipino tu pun tahu ceritanya mau pun my grandchildren the maid was fired and replaced,” tulisnya.

Selain itu, Chef Wan turut berang apabila kedua-dua pasangan yang ditangkap khalwat tersebut mengambil mudah isu tersebut.

“My question is lepas kena tangkap nak kawin dengan c****a ni pi pulak masuk Islam! Jabatan Agama should investigate this nonsense strip his muslim status as i strongly believed all that is happening is an insult to our religion.

“Nama dia pun sepatutnya ditarik balik memandangkan dia pun bukannya ‘Islam’ lagi. Puasa dan solat pun tidak berzina dan sebagainya. Jabatan Agama Islam must siasat all this and take serious action on this,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu, Chef Wan juga berkata bahawa dia sangat risaukan masa depan cucunya dijaga oleh wanita seperti itu.

“Sekarang mereka sudah berkahwin, saya risaukan kedua-dua cucu saya dibawah jagaan ibu tiri jenis begini. Semoga ALLAH SWT memperlihatkan kebenaran,” katanya lagi.

Terdahulu, anaknya, Serina ada memuat naik bagaimana bekas suaminya itu ditangkap khalwat ketika anak-anak mereka berada di dalam rumah.

Selain itu, Gavin juga dikatakan melanggar perintah mahkamah apabila menghalang Serina daripada berjumpa dengan dua orang cahaya mata mereka.

Tidak cukup itu, Chef Wan turut memberikan bukti bahawa ‘ibu tiri’ cucunya itu tidak mampu untuk menjaga cucunya menerusi satu posting di IG miliknya.

“Masuk Islam berkepit dgn jantan mana pulak ni dan tengok la apa di tangan itu. Ini manusia yang saya nak serah kan cucu saya untuk dijaga dan membesar?

“Perangai mcm sampah dapat betina pun macam sampah juga tak payah la nak bertopeng kan tu semua,” luahnya.

Chef Wan sememangnya terkenal dengan kelantangannya mengkritik dan tentunya sikap jelak bekas menantunya membuatkan kesabaran hilang.

Kami harap perkara ini dapat diselesaikan dengan segera serta kebajikan anak-anak Serina terjaga. Yang penting masa depan mereka kan?

sumber: IG Chef Wan

Sumber : kisahrumahtangga.net